Aldringsprosessen

ANSIKTES STRUKTUR

GRUNNLEGGENDE FORSTÅELSE AV HVORDAN ANSIKTET ELDES

Asiktets aldringsendringer går dypere enn rynker og hudfolder.

Etter som vi eldes og mister ansiktsvolum, forandres konturene i ansiktet. Det innebærer at uthulninger og rynker utvikles mens din ungdommelige glans avtar.
Å øke forståelsen av hvordan ansiktet ditt eldes over tid vil hjelpe deg, sammen med din estetiske spesialist til å velge ut den beste behandlingen for dine individuelle behov.

HVA ER UNGDOMSTRIANGELET OG HVA ER DET MOTSATTE TRIANGELET

Linjer og rynker er tegn på aldring, men aldring skjer også under huden. Tegn på aldring finnes i hvert lag av ansiktsstrukturen, inkludert hud, fettputer, muskler og bein.

UNGDOMSTRIANGELET

I ungdomsårene er ansiktstrekkene definert og godt konturert. Dette blir ofte beskrevet som ungdomstrekanten. Når aldring skjer, blir triangelet motsatt.

MOTSATT TRIANGEL

Når vi blir eldre skjer det beinforandringer i ansiktet. Mykt vev (muskler) og huden synker og nedover på grunn av tyngdekraften . Ansiktsfettputer endres men fettputene under haken kan øke i og forårsake fylde mellom nakke og hake, også kjent som en “dobbelthake”. Effekten av at underansiktet blir fyldigere kan beskrives som alderens mosatte triangel.

Aldring er også unikt for hver enkelt. Genetikk spiller en viktig rolle i aldring. Hvordan din mor eldes gir et innblikk i hvordan ansiktet ditt kan endre seg over tid.

Andre faktorer som soleksponering og kosthold kan spille en rolle i å bestemme når aldring begynner – og hvor raskt det utvikler seg

ALDRENDE HUD

Ungdommelig hud er myk, smidig, glatt, godt hydrert og rik på celler som fornyes relativt raskt.
Når vi blir eldre, opplever vi tap av kjertler i ansiktet, noe som resulterer i mindre talgproduksjon, noe som bidrar til mindre fuktighet i huden. Vi mister kollagen og elastin, noe som kan føre til dannelse av dynamiske rynker som smilelinjer, rynker og kråketær. På grunn av gjentatte ansiktsbevegelser blir dynamiske rynker til slutt statiske linjer som gradvis pretser inn i huden over tid. I tillegg kan slapphet oppstå fordi huden ikke lenger har samme elastitet som i ungdommen.
Flere faktorer påvirker måten huden vår eldes på, inkludert livsstil og genetikk.
• Soleksponering, røyking, alkoholbruk, kosthold og stress kan forårsake aldringsflekker, grov hud og rynker, samt for tidlig start og progresjon av aldring
• Genetikk påvirker alle hudlag og bidrar til tynnere hud, tørrhet og tap av elastisitet i huden under aldringsprosessen

FETTPUTER OG ALDRING

Fettputer er plassert under hudens overflate og bidrar til å gi volum, ansiktskonturer og fylde.
Etter hvert som vi blir eldre, blir fettputene tynnere og faller ned. Som et resultat kan det hende at ansiktet vårt ikke ser så rundt og fast ut som det gjorde i ungdommen. Det kan dannes huler under øynene, hengende hud kan føre til dypere linjer rundt nesen og munnen, løs hud kan føre til en slapp kjevelinje, og fett kan samle seg under haken, noe som resulterer i fylde mellom nakken og haken («dobbelthake»). Tapet og nedadgående bevegelse av fettputer kan også få kinnene til å virke innsunket

MUSKLER OG ALDRING

Ansiktsmusklene våre ligger under fettputene i ansiktet. De er i repeterende bevegelser mens vi spiser, ler, smiler og myser.

Når vi blir eldre, kan tap av ansiktsfett, kombinert med tyngdekraft og repeterende muskelaktivitet, føre til dype rynker i ansiktet. Som et resultat dannes det kråkeføtter i de ytre øyekrokene, og det dannes sinnarynker mellom brynene våre.

Ansiktsmusklene blir også svakere over tid. Mindre muskeltonus og tynnere hud kan gi ansiktet et løst og slapt utseende. Kjevelinjen vår mister konturen, og profilen vår blir mindre definert.

KNOKLER OG ALDRING

Ansiktsknoklene gir grunnlaget for muskler, fettputer og hud. Denne beinstrukturen er det som gir oss vår unike ansiktsform og kontur. En ungdommelig beinstruktur har fyldige og høye kinn – som vist i ungdomstriangelet – samt definerte øyenbrynsbein og mindre innsunkne øyehuler.
Med alderen opplever vi en reduksjon av ansiktsknoklene. Dette endrer dimensjonene og konturen av ansiktet vårt, noe som fører til at områdene rundt øynene våre blir større, en reduksjon i vinkelen på øyenbrynsbenet og en mindre skulpturert kjevelinje.

BEHANDLING AV ALDRINGSTEGN

Aldringsprosessen har en innvirkning utover ansiktsrynkene og linjene som dannes på hudens overflate. Aldring påvirker flere lag, inkludert bein, muskler, fettputer og hud. Dette er viktig å forstå, slik at vi sammen kan velge behandlingsalternativet som er riktig for deg.

Målet med estetisk ansiktsbehandling er å midlertidig gjenopprette ansiktsvolumet og korrigere aldersrelaterte konturene kjennetegner det aldrende ansiktet.

Snakk med oss i dag om en ansiktsvurdering. Vi vurderer tilpassede behandlingsalternativer basert på din ansiktsstruktur, genetikk og aldringsprosess. Målet er å lage en behandlingsplan som gjør deg tilfreds med utseendet ditt.